Marinakis Doc

Κάντε τον τοκετό σας μια μοναδική εμπειρία ζωής… με τη μέθοδο της «ψυχοπροφύλαξης»!!!

Τα μαθήματα του ανώδυνου τοκετού, ή πιο σωστά τα μαθήματα ψυχοπροφύλαξης, περιλαμβάνουν μια σειρά μαθημάτων, θεωρητικών και πρακτικών, όπου εφαρμόζονται από ειδικευμένες μαίες-ψυχοπροφυλάκτριες.

Στα θεωρητικά μαθήματα, αναλύεται η ανατομία του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος, η διαδικασία της σύλληψης καθώς και η πορεία ενέργειας του φυσιολογικού τοκετού και τα στάδια αυτού.

Στα πρακτικά μαθήματα, διδάσκεται μια σειρά αναπνευστικών και χαλαρωτικών ασκήσεων όπου θα βοηθούν την έγκυο να μάθει να ελέγχει καλύτερα το σώμα της στην διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και του τοκετού.

Σημαντικό ρόλο επίσης παίζει η σωστή και επαρκής προετοιμασία και παροχή πληροφοριών της μέλλουσας μητέρας , για μερικά από τα νέα της καθήκοντα, ξεκινώντας από το μητρικό θηλασμό , ένα δώρο ζωής προς το μωρό της, η διατροφή της την περίοδο αυτή , όπως και η φροντίδα του βρέφους τις πρώτες μέρες της ζωής του.

Τα μαθήματα ψυχοπροφύλαξης δεν απευθύνονται μόνο στη μητέρα , είναι οικογενειακή υπόθεση! Καλό θα ήταν λοιπόν, η ενεργή παρουσία και παρακολούθηση των μαθημάτων και από τον σύντροφο, κατάσταση που μπορεί να του δώσει τη δυνατότητα να βιώσει την εγκυμοσύνη αλλά και τον τοκετό , από τη δική του πλευρά με τα ισχυρά θεμέλια της αγάπης και της εμπιστοσύνης που τρέφει η σύντροφός του στο πρόσωπό του.

Σκοπός των μαθημάτων, εκτός από την προετοιμασία του ζευγαριού στο νέο τους ρόλο, είναι να αναπτυχθεί μια ζεστή και ανθρώπινη σχέση μεταξύ εγκύου και μαίας, όπου η επίτοκος θα νιώθει την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη όχι μιας ακόμη επαγγελματίας υγείας, αλλά μιας γυναίκας με κατανόηση και γνώσεις , όπου επί σειρά ετών στηρίζει και στέκεται στο πλευρό της κάθε νέας μητέρας.

Η δύναμη, η συνεργασία και ο κοινός τους σκοπός, τις ενώνει και τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουν το θαύμα της γέννησης, την πιο μοναδική εμπειρία ζωής!

 

 

Μπατζακάκη Μικαέλα

Μαία – Ψυχοπροφυλάκτρια